Poklon Umra – neopisiv doživljaj

Veröffentlicht von Besko am

Zaista je Allah dž.š. taj koji povezuje ljudska srca , ne samo kroz vjeru Islam , već i kroz druge projekte koji su nastali kao nus pojava iz Islama , kao što su džemati, kulturno-sportske ili humanitarne organizacije …

Moram priznati da sam kroz svoj angažman u humanitarnom radu i konkretno kroz rad u humanitarnoj organizaciji upoznao na stotine , mozda i na hiljade Insana , neke samo po imenu, neke sam video na nekom skupu ili negdje slučajno, a sa nekima sam postao i mnogo više od prijatelja ! Vežu nas ne samo zajednički ciljevi , činjenje zajedničkog haira, već usput postajemo i bliski , djelimo svoje snove, svoje sudbine, svoje tajne jedni sa drugima, pomažemo se koliko možemo, a naravno sve je to zasnovano na poverenju koje se izgradilo svih ovih godina.

Na obilježavanju 3 godine od osnivanja naše Humanitarne organizacije Bošnjaci Frankfurta i dijaspore, izbornoj i svečanoj skupštini , desilo se nesvakidašnje iznenadjenje, meni i mojoj Hanjumi su moji ahbabi, moja braća i sestre, ne samo po Islamu već i po zajedničkom djelovanju na humanitarnom polju, uručili POKLON UMRU .

https://youtu.be/MFFCYXGZRJo

Ne znam kako mi je sve to promaklo, ali mi je promaklo, iako sam se sa mnogima od njih vidjao i sretao i telefonirao, niko se od njoh nije ˇodaoˇ, i iznenadjenje je stvarno uispjelo , iako to nisam mogao da iskažem pravim riječima …

Najkritičnije je bilo na dan Skupštine ali vjerovatno zbog zauzetosti oko organizovanja Skupštine nisam registrovao neke sitnice koje su mi se odigrale ispred očiju, zamislite ja sam sam uneo cvijeće koje nam je uručeno a da nisam ni pitao za koga je, misleći da je da se ukrasi govornica ….

Emocije se ne mogu iskazati pravim riječima, to se mora doživjeti ! Kako se vrijeme polaska primicalo, rasla je i euforija i strepnja i sreća ! U organizaciji našeg dobrog Izet ef. Bibića obavili smo Umru i doživjeli ostvarenje velikog sna !

Želimo se od srca zahvaliti našim prijateljima i njihovim prijateljima , koji su nam omogućili da posjetimo Mekku i Medinu, i naravno našim novim prijateljima koje smo upoznali na ovom putovanju .

HVALA VAM !!!

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.