Fond za stipendiranje – Nezret Kurtanovic

Veröffentlicht von Besko am

Selam alejkum i poštovanje , dragi naši …

Elhamduliallah , bliži se kraj još jedne kalendarske godine i polako se svode računi , pa tako i mi u Vašoj humanitarnoj organizaciji.Danas je, od Insana kog ne poznajem ,a koji s vremena na vrijeme uplaćuje za naše akcije , uplaćena stipendija za još jednu Medresanticu .Vjerovali ili ne to je 45 Stipendija ove godine , 39 za učenike Medrese Gazi Isa Beg u Novom Pazaru i njena isturena odeljenja, 4 za Studente na UNINP , po jedna za Studenticu i osnovca iz Bosne .

Pored 30 Jetima, uskoro 34 , koje stipendiramo iz Fonda za Jetime – Edin Hamidovic , ovo je još jedan ekstra uspjeh.Već dugo vremena , smo u nedoumici kako da na prigodan način sačuvamo u sjećanju našeg brata rah. Nezreta Kurtanovića, jednog od osnivača ove naše organizacije . Vjerovatno je ovo prigodna prilika, svi oni od Vas koji su ga poznavali složiće se sa nama .

FOND ZA STIPENDIRANJE – NEZRET KURTANOVIC

Da ne bismo unijeli neku konfuziju , neće biti nikakvo ekstra prikupljanje za ovaj Fond , već ćemo u znak sjećanja na našeg rah. Nezreta kad završimo neku akciju za stipendije označiti da je to iz ovog Fonda .Nadam se da ćete imati razumijevanja za ovu odluku, naš je brat zaslužio mnogo više od toga,neka ovo bude jedan mali Hajrat od nas za njega , kao što je Fond za Jetime , hajrat za našeg rah. Eda.

Molimo Allaha dragog da ukabuli inshallah svima Vama , Vaše dove i nijete ,da Vas sva Vaša dobra djela sačekaju kad Vam bude najpotrebnije .Mahsuz selam i svako dobro inshallah.

Humanitarna organizacija

Bošnjaci Frankfurta i Dijaspore

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.