Malim koracima ka velikom cilju

Veröffentlicht von Besko am

Selam alejkum i moje poštovanje, draga braćo i cijenjene sestre , naši članovi i simpatizeri,

molim Allaha dragog da ukabuli svim učesnicima naših akcija .


U kalendarskoj 2021 godini, bilo je što pojedinčnih,direktnih uplata od pojedinaca, tako i naših zajedničkih , više od 60.
Možda to izgleda mnogo , ali nadam se da nikog od Vas nismo opteretili .
Ova je godina teška i duga , puna burnih dogadjaja i bolnih gubitaka , ali sve je to Allahova volja i odredjenje, mi moramo dalje, samo On zna koliko je kome vijeka .
Prema nekim statistikama u našim akcijama je učestvovalo više od 1.000 ljudi , ne samo iz Frankfurta i Njemačke već od Kanade , USA preko cijele Evrope do Švedske na sjeveru .
Ukupna suma prikupljenih sredstava je rekordna , zaista nismo ni maštali o tome da će registracijom ova organizacija, naravno i Vi kao njeni članovi i simpatizeri , učinjeti ovoliko haira .

Raznolikost ljudskih potreba , kako pojedinaca tako i naše Zajednice je naravno i usmjerila naš rad , sakupljali smo novac :

i za Jetime i za bolesnu djecu

i za stipendije i za Dzamije

i za Iftare i za Bajramske poklone,

i za Kurbane i za Bunare

i za poplavljene i za one stradale u požaru …


Molim Allaha dragog da Vam podari nafaku i berićet , da usliši Vaše dove i nijete , da se lijepo odmorite u krugu Vaših najmilijih .
Pred nama je inshallah još dosta akcija i druženja , pa ću iskoristiti ovu priliku da Vas još jednom pozovem da u naše akcije uključite i Vaše prijatelje , rodjake i kolege .
Mahsuz selam i svako dobro inshallah.

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert