Skoro neprimjetno , 3 godine rada naše humanitarne organizacije

Veröffentlicht von Besko am

Es-selamu alaikum wa-rahmatullahi wa-barakatuh!

Danas, 3. februara, pune je tri godine od osnivačke skupštine naše Humanitarne organizacije „Bošnjaci Frankfurta i Dijaspore”.Jedan mali, ali za nas u svakom slučaju veliki jubilej.U ove tri godine, uz puno rada i truda, uspona i prepreka, ali sa željom da činimo hair u ime Allaha dž.š., uspjeli smo, da ostavimo traga u bošnjačkom korpusu.

Bilo je mnogo i lijepih ali i tužnih povoda za vođenje naših akcija, pojedinačnih, ali i onih u kojima su učestvovali sa preko 250 osoba.Transparentnost rada, volonterizam i upornost, dali su rezultate u svakom pogledu.

Međusobno uvažavanje kako u organizaciji, tako i sa drugim institucijama i organizacijama otvaraju nove puteve i vidike u našem humanitarmom radu.Kao humanitarna organizacija slobodno se može reći da smo postigli naš cilj. Pokazali smo da se poštivanjem zakona države u kojoj živimo i radimo može postići mnogo više na polju pomoći onom dijelu našeg naroda koji je socijalno ugrožen, ne samo kroz pojedince već kroz jednu ovakvu zajednicu i organizaciju.

Zahvala pripada Allahu dž.š., ali i Vama dragi naši članovi i simpatizeri, na podršci i poverenju.Uz želju da ostvarimo još puno akcija i zajedno dočekamo još puno godišnjica. Uz iskrenu zahvalnost svim donatorima i koji su nas podržavali u radu da im Gospodar Svjetova podari dobro zdravlje, uveća nafaku i podari beriket u potomstvu. Amin!

Mahsuz selam i svako dobro u ime odbora, članova, donatora HO BFD e.V.

Besim Fehratović

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.