Još jedan Amanet ispunjen

Veröffentlicht von Besko am

Nu ruke
Cijenjenoj i poštovanoj,
Heroini Nani Fati Orlović i njenoj ćerki Huriji Karić

Frankfurt, 3. februar 2022.

Poštovana i draga naša Nana Fato,

Es-selamu alaikum wa-rahmatullahi wa-barakatuh!

Želimo da vas ovo naše pismo zatekne u dobrom zdravlju i raspoloženju.
Ovim putem u pisanoj formi ispred Humanitarne organizacije „Bošnjaci Frankfurta i Dijaspore“ želimo vas obavijestiti da smo nakon kolektivne akcije u kojoj su učestvovali Bošnjaci i podržali ideju da vam se bar na neki način odužimo za vaše ponosno držanje u vremenu dvodecenijske  pravne borbe za uklanjanje bespravno sagrađane crkve na vašoj imovini i u vašoj porodičnoj avliji. U cilju bar djelimične naše ljudske zahvalnosti odlučili smo da uključimo bošnjačke dobrotvore koji su podržali da vam ispunimo želju i nijjet da zijaretite sveta mjesta Medinu i Mekki i obavite petu islamsku dužnost –  hadž.
U ime Gospodara svjetova, obezbjedivši materijalna sredstva, mi smo u učinili sve što je do nas, da vas dvije, insha’Allah, ove godine obavite Hadž.

Obavijestili smo Ured za Hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji su nam odgovorili pozitivno, to kratko pismo vam također šaljemo da imate u vidu. Oni će u granicama svojih mogućnosti uraditi sve što je neophodno da budete među priritetima, ali će postupiti u skladu mjerama koje će javno objaviti Organizacija za hadž Saudijske Arabije. Po tim mjera se svi upravljaju. Vi a i mi ćemo pratiti a i biti obaviješteni o tome od strane Ureda za hadž. Ujedno vas dvije da ispunite uslove za putovanje, a mi da izvršimo predviđenu uplatu.
Mi vam se pismeno javljamo da budemo skupa u toku, a posebno vas dvije da znate unaprijed da planirate hairli putovanje, insha’Allah, pa kakve god bile mjere.

Molimo dragog Allaha da Vam podari dobro zdravlje, posebno našoj dragoj Nani Fati, i da sretne i vesele obavite svetu dužnost i da nam se isto tako vratite.

Još jednom ističemo, da je ova hedija iz poštovanja prema Nani Fati i njenoj velikoj pravnoj borbi i da će se prikupljeni novac iskoristiti samo u tu svrhu.

Mubarek olsun i mahsuz selam,

Besim Fehratović,

Humanitarna organizacija „Bošnjaci Frankfurta i Dijaspore“ (BFD e.V.)

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.