GNUSNI PUCNJI U HUMANOST I SLOBODU GOVORA

Veröffentlicht von Besko am

Sinoć , pred ponoć , sve nas je potresla zastrašujuća vijest : u Sjenici , biseru Sandžaka , pred očima svoje porodice mučki je upucan Edin Hamidović .

Hej more , u prepunoj čaršiji , pred ženom i djecom , upucan je jedan Insan . Zar to ne bi bilo dovoljno da se čovjek strese i zgnuša nad tim Balkanskim primitivizmom ?Znači nije ispaljen hitac slučajno pogodio nekog Insana , već je namjenski pucano , mnogo puta pucano kad je četiri metka pogodilo u svoj cilj …Ne poznajem ubicu , ne poznajem ni njegova oca , ali poznajem Edina , već mnogo godina …

Edo je brat Mumin , veliki Humanista , veliki borac za istinu , do bola zaljubljen u svoju Sjenicu i rodni Sandžak , bedem odbrane svih temeljnih vrijedosti kako u Dijaspori , tako i u rodnoj grudi .Svi znamo da je medju njima bilo verbalnih nesuglasica , da je bilo pretnji i teških riječi , zbog ljubavi prema Sjenici , znog politički gledano različitih mišljenja , zbog Istine i pravde .Svi to znamo , jer prijetnje su javno objelodanjene i o njima su upoznati nadležni organi , i svi smo vjerovali da je ta vatra ugašena , ali mržnja je tinjala , mržnja koja je eksplodirala u jednom mladom čovjeku , koji je upropastio dva života i dvije porodice .Ne razumijem da neko u ovom vremenu može zbog različitog mišljenja da pokuša da nekom oduzme život , i da sebi priušti duge godine zatvora , zar je to vrijedno toga , i pred Bogom i pred ljudima ?Nevjerovatno , pucati na nekog ispred njegove dece i žene u punoj čaršiji , ne pucati da ga uplašiš , već da ga likvidiraš !?!Hvala Allahu pa ti ostali metci nisu pogodili one oko Edina , njegove najmilije .

A Edin je jak , njega Allah dragi čuva , i da ga je još toliko pogodilo , samo ja što znam , koliko je dobra učinjeo zaslužio je još jednu šansu , a opet Allah dž.š. najbolje zna .Vjerovatno da nije bilo humanitarne akcije koju smo organizovali da se nije uključio , nije bilo ni skupa niti manifestacije da nije pomogao u realizaciji , ono što ja znam , a čuo sam i da je bilo mnogo mnogo više . Posebnu ljubav ima prema Jetimima , organizovao je prikupljanje stipendija za mnogo njih iz Sjenice , pored svoje 7 djece on je voleo svu djecu svijeta . Ma eto , nije bilo nijednog humanitarnog , vjerskog niti nacionalnog projekta u zadnjih nekoliko godina u Frankfurtu da ga on nije podržao . Allah dž.š. voli takve ljude , Allah dž.š. čuva takve ljude , Allah dz.š. daje iskušenje i izlaz iz njega .

Allahu dragi mi te molimo , čuvaj nam Eda ako ne zbog njega samog ,onda radi njegovih roditelja ,onda radi njegove sedmoro djece radi svih onih Jetima koje je obradovao ,radi bolesnih i muftačnih koje je pomogao ,radi Ezana tvojih kuća u koje se ugradio ,radi naše zajednice kojoj trebaju takvi ljudi !Sjeničaci , čuvajte nam Eda ako ne zbog njega samog ako ne zbog svega gore pobrojanog onda zbog one ljubavi koju je gajio prema svojoj Sjenici , zbog svih onih lijepih slika kojima je omilio i približio vaš grad cijelom svijetu ,zbog snimaka dronom kojima je od palanke napravio svjetsku metropolu …Edo , izdržaćeš ti i ovo iskušenje , za to dovimo i u to čvrsto vjerujemo !!!

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert