Zašto ste sa nama , Majda ?

Veröffentlicht von Besko am

U današnje vrijeme, što je naravno jako pohvalno, ima sve više dobrih ljudi i organizacija humanitarnog karaktera koji žele da se uključe i pomognu mnoge ljude koji su u raznim potrebama, a iz određenih razloga nisu u stanju riješiti svoje potrebe i doći do određenih sredstava koje bi im poboljšale njihove uslove življenja. Izuzetno je važno u svemu tome prepoznati organizacije i ljude u koje možemo imati povjerenja i koje imaju raznih ideja u pronalaženju akcija trudeći se da istraže tamo gdje je to zaista važno i potrebno. 
Meni je drago da sam imala priliku da odaberem ovakvu jednu humanitarnu organizaciju pod nazivom ‘Bošnjaci Frankfurta i dijaspore’ i svakog dana sve više stječem povjerenje u njih jer mi se sviđa način njihovog rada, izbor akcija koje žele da realiziraju, a i njihova saradnja sa institucijama koje su relevantne i na koje se mi možemo osloniti. Moj prvi kontakt sa HO Bošnjaci Frankfurta i dijaspore bio je iniciran sa Mukadesom Šarić koja je pokazala interesovanje da realiziramo akciju stipendiranja učenika. Mogu sve pohvalno reći za ovaj uspostavljeni kontakt, kao i za saradnju sa predsjednikom humanitarne organizacije BFD-e Fehratović Besimom. 
Pored toga, a najvažnije od svega je povjerenje, poštenje i ljubaznost. Sve je na bazi dogovora i čistog i zdravog odnosa i rada.  Posebno bih istakla njihov trud da pronađu prava mjesta i upute pomoć tamo gdje je ona zaista i neophodna. U ovoj humanitarnoj organizaciji dolazi posebno do izražaja timski rad, informiranost svih članova i donatora o akcijama, a to znači da je to sve na jedan pošten i kvalitetan način organizirano. 

Majda Rustemagić

Kategorien: Allgemein

0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert