Stipendije

Veröffentlicht von Besko am

Dodjeli stipendija

VELIKA SVEČANOST U MEDRESI GAZI ISA-BEG U NOVOM PAZARU: Bošnjaci Frankfurta i dijaspore obezbijedili 31. stipendiju za učenike Medrese.

Danas, 25. januara 2021. godine, organizirana je velika svečanost u povodu dodjele stipendija. Dodjela stipendija upriličena je u Velikoj sali Mešihata u Novom Pazaru.

Humanitarna organizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore obezbijedila je 31. stipendiju za učenike Medrese.

Dodjeli stipendija prisustvovali su sandžački muftija hafiz Abdurahman Kujević, direktor CHR Hajrata Mirsad ef. Bećirović i Meliha Preljević kao glavni inicijator pokretanja ove plemenite akcije.

U ime stipendista i humanitarne organizacije Bošnjaci Frankfurta i dijaspore zahvaljujemo se našim donatorima, koji su se odlučili da na ovaj način podrže naš Sandžak. Uvjereni smo da će stipendisti svojim učenjem, predanim radom i dobrim rezultatima opravdati ukazano povjerenje. Mi u njima vidimo predvodnike nove generacije koja će izgraditi bolji i stabilniji Sandžak. Zato smatramo da je doprinos naših donatora na polju školovanje i obrazovanja naše omladine u Sandžaku važna investicija u našu budućnost.


0 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Avatar-Platzhalter

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert